visie
op de Chow Chow en de fok

onze visie op de Chow Chow

xin+feng Onze Chow Chows zijn voornamelijk onze huishonden, prettig gezelschap met een fijn karakter.
Maar ze zijn ook eeuwenoud cultuurgoed, dat het waard is om voor de toekomst bewaard te blijven. Dat is de reden dat we ooit begonnen zijn met het fokken van dit prachtige ras. Als we een reu of een teef hebben die goed genoeg is om voor nageslacht te zorgen, proberen we ons steentje bij dragen aan die toekomst.

fokdoel

Voor ons staat in de fok een evenwichtig karakter bovenaan, als een Chow Chow niet handelbaar is, is dat een groot probleem. Fokdieren mogen geen last hebben van extreme agressie en/of angst.

Natuurlijk is ook de lichamelijke gezondheid een belangrijk punt, dus worden in elk geval de de heupen en knieën onderzocht, conform de eisen van het fokreglement van de de Nederlandse Chow Chow Club. Is dat allemaal in orde dan fokken we één of twee nesten met een teef en mag een reu maximaal vijf keer dekken.

Ons doel is evenwichtige en gezonde kortharige Chow Chows fokken. Zuiver kortharig fokken is in de huidige populatie (nog) niet mogelijk, dus als we een nest hebben zitten daar ook langharen tussen.

Onze ruimte is beperkt, er leven maximaal twee Chow Chows bij ons in huis. Op dit moment hebben we één teef Chimay, de reu Endo woont bij een vriend van ons.
Chimay heeft inmiddels twee nesten gehad en met haar fokken we nu niet meer.

We hopen in de toekomst Endo in te zetten voor de fok, zijn heupen, knieën en ellebogen kregen allemaal de best mogelijke beoordeling.

intro

deze pagina is gewijzigd op:
1 september 2011
© Anita Meulstee

Valid CSS Valid XHTML 1.0 Strict HOME | sitemap | vrijwaring | contact
© Anita Meulstee